25/1/09

Teatre social. Teatre necessari

Ahir vaig assistir a una sessió de teatre social, o més ben dit a la preestrena d'un espectacle que s'estrenarà oficialment el proper dissabte al Centre Cívic Pla de'n Boet, a Mataró. Serà a les 19h, i crec que tothom que estigui interessat en el teatre-fòrum, o en el teatre que planteja i genera un debat, no s'ho hauria de perdre.
La Silvana Nafría és la culpable -magnífica culpable- de que les teories d'Augusto Boal hagin aterrat a Mataró i hagin donat peu a accions, i ara també a un espectacle, que denuncien la violència de gènere. Silvana condueix molt bé tota una sessió que acaba convertint-se en experiència única, en col·loqui improvisat, en tema de debat... i segurament també en una eina per intentar eradicar de la nostra societat algunes actituds i alguns delictes. Una eina que serà doblement últil quan el muntatge es mostri a adolescents o bé entre determinats col·lectius.

Felicitats a totes les integrants!

3 comentarios:

Anónimo dijo...

GRACIAS CARLES!!!!
Pero te cuento que el estreno fue mejor porque hemos hecho todo lo que nos dijiste. Bueno...casi..lo de las paredes y puertas seguimos arrasando con todo lo ue se nos pone delante, je, jé

Anónimo dijo...

¡Qué bien, Sil! Es una propuesta realmente interesante la que haces con este grupo de mujeres. Sólo por ver lo ilusionadas que estaban el día que vine yo (y no era el estreno) ya vale la pena.
El teatro sí sirve para algo. Ya lo creo.
FELICIDADES.

Anónimo dijo...

Sencilla puesta en escena, brillante idea y entrega de todas y cada una de las actrices, a las cuales auguro un futuro brillante en la interpretación. Bravo!!!!