1/2/16

Gaudí 2016 o un aperitiu per a Truman

"Truman" ha resultat la merescuda guanyadora dels Gaudí d'enguany, tot i que ja sembla una mica curiós que any rere any les pel·lícules que guanyen la majoria de premis siguin totes de parla castellana. I no només parlo pels sis premis de la guanyadora, sinó també pels quatre de "Anacleto, agente secreto" o els quatre de "El rey de la Habana". Només "El camí més llarg per tornar a casa" era la que parlava en català... i evidentment es va endur el guardó que les altres tres no podien guanyar de cap de les maneres. A sobre, tal com van dir Figueres i Gorina, dels quatre actors premiats dos parlen amb accent argentí, un és de La Rioja i la única actriu catalana va guanyar per una pel·lícula de nacionalitat alemanya. Molt universal tot, però una mica estrafolari... tot i que si el que importa de veritat és el cinema ben fet, benvinguda sigui la diversitat, la multiculturalitat i la torre de Babel inclosa.


La gala també va tenir un to bilingüe amb la presentació de Rossy de Palma. M'imagino que a hores d'ara el twitter ja la deu haver posat a parir, tot i que la intenció de fer una gala estètica i força peculiar no era gens dolenta. El problema ha estat la mala execució, amb una desgavell de veus en off, errades tècniques i pocs assajos. Sembla mentida que a aquestes alçades siguem tant dolents per organitzar un show televisiu en directe... No crec que ni De Palma ni el director de l'espectacle s'ho mereixin del tot, però el resultat va deixar molt que desitjar. I això que enguany la gala va ser ràpida, els premiats s'allargaven poc i els números musicals van ser pocs i  bons. Llàstima! 

Pel que fa a les anècdotes, a les curiositats i als millors moments, recordar que la majoria d'actors nominats no van anar a recollir el premi, que el públic semblava pintat, que a la Colau només se la va enfocar quan es parlava (o millor dit, cantava) de desnonaments i que l'homenatge a la Sardà va ser estrany, fugisser i quasi d'amagat... per voluntat de la pròpia homenatjada. Els estilismes austers, a excepció de la presentadora, i la desfilada de vips més escarransida que en altres ocasions. En definitiva, un assaig pels propers Goya i una nova oportunitat perduda per desmarcar-se i fer un tipus de gala diferent i més ajustada a la realitat de la nostra indústria.

Podeu consultar aquí tota la llista de premiats.

No hay comentarios: