2/3/14

Òscars 2014, sense un clar favorit

M'he deixat aquesta editorial per l'últim moment, i la veritat és que potser serà precipitada i feta amb presses. El que tinc clar és que vull dir, abans dels premis, que aquesta potser és una de les nits més incertes dels últims anys. A part de ser un any de bones pel·lícules (d'aquelles que es recordaran d'aquí uns anys), val a dir que els premis previs no han acabat de donar una clara favorita. És cert que "12 years a slave" porta una certa avantatge, però si tenim en compte que no és la més nominada de la nit, que ha perdut vàries nominacions que semblaven segures i que, a sobre, només té clares un parell d'estatuetes... les coses es compliquen. Al seu davant té, per altra banda, una pel·lícula d'aquelles que sovint no guanyen a millor pel·lícula però que convencen a crítica i públic, i que ho tenen tot a favor... principalment en premis tècnics, i també en millor director. Estic parlant de "Gravity", una aposta pel cinema del futur.


És cert que m'he deixat "American Hustle", que juntament amb Gravity és la més nominada de la nit. Però és que les seves nominacions, i sobretot els seus possibles premis, sonen més a broma que a una altra cosa. Ara bé... no cal menysprear res en el cas dels Òscars. La pel·lícula ha agradat molt als actors, i també a una part de la crítica americana. A Europa les coses no li han estat fàcils, però és que ja se sap que en qüestió de cinema els europeus som molt exigents. Què hi farem!

En el cas dels actors i de les actrius, McConaughey, Blanchet i Leto ho tenen tot a favor. En el cas d'actriu secundària, la cosa està entre Lupita N'Yongo i Jenifer Lawrence. És difícil un segon òscar consecutiu per a aquesta última... però res és impossible. 

L'espectacle serà conduit per Ellen Degeneres... i d'aquí a poca estona us comentaré què m'ha semblat. La nit més llarga de l'any, almenys per als cinèfils, és a punt de començar. Ja falta poc per saber si guanya el cinema més clàssic o bé el del futur. S'admeten apostes!

No hay comentarios: