5/1/11

El glamour de fumar... o no fumar

Ja fa dos dies que no es pot fumar en cap local públic, i tampoc en parcs infantils o entrades de col·legis i hospitals. Jo no he estat mai fumador, i a sobre quan era petit el fum em provocava una al·lèrgia important que m'afectava als ulls i a l'aparell respiratori. Tot i així, penso que els fumadors són uns malalts socials que la mateixa societat ha ajudat a crear, sempre per un obvi interès econòmic. I si no, com s'entén que en determinades èpoques el fumar fos gairebé una qualitat inherent i imprescindible de l'ésser humà. En aquest sentit, si en els anys setanta algú no fumava (ja fos tabac o qualsevol altra substància) pràcticament no existia. És més, sense tabac no existiria tampoc el gènere negre, ni en literatura... ni en cinema. I parlant de cinema, aquí teniu uns bonics anuncis dels anys cinquanta, quan el tabac era sinònim de glamour i de fer-se l'interessant... Ja veureu que cap actor de Hollywood en feia escarafalls, cosa que avui estaria perseguida i molt mal vista.


3 comentarios:

Anónimo dijo...

Yo todavía me fumo un cigarro para sentirme atractivo. Que anticuado!

Anónimo dijo...

yo no soy un enfermo social. Solo quiero que me quieran.
Antes fumaba para sentirme importante. Ahora lo he dejado para poder ser el justiciero enmascarado perseguidor de ilegales.
Viva la delacion.
y tambien la felacion.

CARLES ARMENGOL dijo...

Siento decirle Mr.Mula que lo de fumar ya no hace interesante. Ahora la mayoría piensan: "PUAJ, ¡qué asco! Está fumando. Si me acerco me va a ahumar toda la ropa".

Aún así, fume de vez en cuando... aunque sea en las bodas, y a 100 metros de la puerta del restaurante.