9/11/08

Els cartells que no veiem (IV)

Avui, la secció més vista d'aquest blog està d'actualitat. Avui volem mostrar altres versions de cartells que podeu veure en molts cinemes de Barcelona. Començarem per l'última pel·lícula dels Coen, que es presenta amb un cartell força diferent als vistos per aquí, i seguirem amb l'originalíssim poster de l'espanyola "Sólo quiero caminar", per continuar amb el cartell alemany de "Retorno a Brideshead", que tot i ser una mica diferent no deixa de ser poc novedós... a l'igual que els que han circulat per casa nostra. I finalment, acabem amb la joia del dia: un cartell molt curiós (difícil de trobar) de "Happy go lucky", la nova joia de Mike Leigh.




Per cert, sabieu que ja hi havia una pel·lícula amb el mateix títol que la de Mike Leigh? Es tracta d'un musical de l'any 1943 protagonitzat per Dick Powell i Mary Martin, una actriu que no va triomfar massa en cinema però que va ser tota una reina de Broadway: els èxits de "South Pacific" o "The sound of music" es deuen en gran part a les seves llegendàries interpretacions. Per cert, en el cartell del film també s'anuncia a una discreta Betty Hutton, que aviat començaria a ser la gran estrella dels musicals i comèdies de la Paramount.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Me gusta, me gusta... Me gusta el poster de la peli de los Coen (la peli me encantó) aunque reconozco que el poster oficial me gusta más. Y el cartel de "Sólo quiero caminar" me parece bello-bellísimo. Si no supiera nada de la película iría a verla sólo por el cartel.

PROPUESTA: Estaría muy bien que esta sección tuviera de vez en cuando una edición de carteles de películas clásicas. Petición de fan. Ahí queda.

CARLES ARMENGOL dijo...

¡Qué rápido! ¡Se nota que eres fan de la sección! Bueno, el único fan de la sección...

También comparto contigo que el cartel de "Sólo quiero caminar" es buenísimo, pero encuentro que no casa demasiado con la peli... Parece más el cartel de una película japonesa de yakuzas.

A mi también me gusta mucho el de "Happy go lucky", ya que me recuerda a los carteles de comedias de los sesenta... Igual también tiene poco que ver con la película, y quizás por eso tampoco se ha aprovechado.

En cuanto a lo de carteles clásicos... Pues bueno, algo haré. Lo que pasa es que en principio me quería centrar en carteles poco vistos o realmente curiosos... Y en el caso de los clásicos me será más difícil, pues cuando se estrenaron... yo no estaba allí (parece mentira, pero no estaba). Además, antes se hacían carteles distintos en cada país, en general con dibujos pintados por grandes maestros del género como el español Macario Gómez.