7/10/08

Aventures madrilenyes

Suposo que fer gires teatrals amb mig decorat a l'esquena i viatjant amb autocar deu ser allò que els antics en deien "hacer tablas". Bé, ja hem tornat de Madrid i suposo que venim amb més "tablas" o més experiència, ja que tots els imprevistos lògics del viatge, de la convivència i del teatre en si sempre porten cap endavant. Cap enrera millor no mirar, que no se sap mai que hi pot trobar un.
Vam arribar a Madrid per tongades, però no va ser fins dimecres al matí que ens vam trobar tots al Centro Cultural Julio Cortázar. Allà ens esperaven les cadires dels tres Reis Mags d'Orient, i una sala molt més gran i millor equipada del que pensàvem. Vam representar "LA VIDA NO LO ES TODO" amb públic al carrer -el centre era molt estricte en quant l'hora de tancament de portes- i vam fer una funció digne, potser no la millor de Madrid... però digne.

Va arribar dijous, i de nou, canvi d'escenari, enrenou de cadires i taules amunt i avall... i per fi arribem a la Sala Montacargas. Aquesta sala, petita i alternativa com poques, és un dels referents clàssics de l'off-teatre madrileny, juntament amb Cuarta Pared i algun altre. Ens van acollir de primera, i ens vam trobar com a casa. Com al menjador de casa, vaja. Des d'aquí, una salutació calurosa a l'Aurora, a l'Àngeles i a d'altres treballadors del teatre, dels quals ara no recordo el nom.
També dijous vam acomiadar a la Denise -directora, autora i ànima del grup. Marxava a Argentina, i per un temps llarg... D'alguna forma li vam dedicar la funció, i el cert és que va anar molt bé. Crec que al Montacargas hem ofert les millors funcions de la temporada... De la nostra temporada, la de "La Vida...", vull dir. Han estat funcions desinhibides, despreocupades i carregades d'humor i de ganes de passar-ho bé.

Respecte als altres detalls, hi ha hagut de tot: migdiades a l'aire lliure -per alguna cosa el grup es diu Teatro a la Intemperie-; visita a la Casa de Campo i a la Residència d'Estudiants; visita a la comissària per denunciar un robatori de cartera; sopars de peu a La Esquina del Eusebio; els esgotadors discursos del Germán abans de començar (tot un clàssic); les ocurrències úniques i inigualables del Sergio, àlias "titooo"; sessió fotogràfica a la nostra tortuga i al seu nou "ligue" (crec que és la única que va lligar a Madrid); etc.

Moltes coses, poc temps... i ganes de repetir-ho. Ens vam sentir actors de debó, i cada cop que ens deien "se han agotado las entradas" ens entrava una mena d'emoció que callàvem, però que compartíem en silenci i una mitja rialla de satisfacció.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Enhorabuena. Ya te dije que te lo merecías y mucho mas que llegara. Me alegro mucho. Ahora a seguir por el camino, que es lento pero con un paisaje estupendo... Un beso.

Anónimo dijo...

Gracias guapetón. Seguro que nos reencontraremos por el camino. A veces echo de menos trabajar contigo y con Robert, y con otra gente cercana. Un beso bien fuerte.

Charo Bolivar dijo...

Deu ser per alguna cosa que els nostres actors se'n van a Madrid per poder triomfar. La veritat es que, problemes polítics apart, la gent de Madrid, la gent del carrer vull dir, es d'allò més agradable. I es per això que una vegada més em pregunto, què coi fan els polítics per la convivència pacífica? Però això ja donaria per un altre tema.

Estic contenta de que tot hagi estat bé, t'ho mereixes -us ho merexeu.

Petonets :)

PRU dijo...

També m'alegro molt per vosaltres, de debó !

Una abraçada, maco...

Anónimo dijo...

perdona---la única que ligó en madrid??? uy..el sr mayor n se entrea ehh!!!

LA SANTPERE

xesca dijo...

Que chulas las fotos,falta el melenas de Sergio. Me alegro mucho por vosotros, parece que en una semana te has echo con Madrid, hablas como si estuvieras allí desde hace años, eso significa que la experiencia ha sido intensa y enriquecedora, que bien, que envidia,yo tengo unas ganas ya de empezar a hacer bolos!!!!
Besitosss