2/1/15

El millor cinema de 2014

Com cada any, aquí va la classificació del que a mi més m'ha agradat durant l'any cinematogràfic. La tria es fa entre totes aquelles cintes estrenades durant el 2014 -des de l'1 de gener al 31 de desembre- i evidentment entren totes les que jo he pogut veure. Sóc conscient de que m'han quedat films molt interessants en el tinter que, de ben segur, podrien disputar alguna plaça a les finalment escollides. De totes formes, crec que enguany les eleccions de le primeres places estaven molt clares. Potser les curiositats són "Love is strange" o "Carmina y amén", que són pel·lícules que em van entusiasmar en el seu moment i que encara perduren a la meva memòria. No seran les millors, però sí algunes de les que més m'han tocat els sentits.


1. BOYHOOD, de Richard Linklater (EEUU)


2. MADRE E HIJO, de Calin Peter Netzer (ROMANIA)


3. HER, de Spike Jonze (EEUU)


4. LOVE IS STRANGE, d'Ira Sachs (EEUU)


5a. MAGICAL GIRL, de Carlos Vermut (ESPANYA)


5b. CARMINA Y AMÉN, de Paco León (ESPANYA)


FINALISTES:  "Relatos salvajes", "El lobo de Wall Street", "Mommy", "El desconocido del lago", "Locke" i "The drop".


Aquí teniu el repàs de les meves favorites dels últims anys:

2008 - THERE WILL BE BLOOD
2009 - REVOLUTIONARY ROAD
2010 - IO SONO L'AMORE / CANINO
2011 - MELANCHOLIA
2012 - HOLLY MOTORS
2013 - LA GRANDE BELLEZZA
2014 - BOYHOOD

2 comentarios:

Unknown dijo...

També molt d'acord! M'apunto MADRE E HIJO, de Calin Peter Netzer (ROMANIA) perquè no la he vist... I un altre indiscutible número 1 per BOYHOOD, una joia molt especial

Carles dijo...

Has de veure MADRE E HIJO, però ja aviso que és una pel·lícula dura i densa. Et recomano també LOVE IS STRANGE o MOMMY. T'agradaran.