20/2/09

¿La gran nit de Penélope Cruz?

Aquesta propera nit es concediran els Òscars de Hollywood, i un dels grans alicients per a nosaltres és saber si Penélope aconseguirà emportar-se el premi a millor actriu secundària. No és que estigui tan clar com el de Bardem d'ara fa un any, però de moment surt com a gran favorita.

Guanyi o no guanyi, Penélope ja ha fet història. Dues vegades nominada a l'Òscar i les dues vegades parlant castellà, ja que es pot dir que a l'última de Woody Allen el seu anglès és més anecdòtic que altra cosa. Si a sobre aconsegueix el premi, haurà emulat en tot al seu estimat Bardem: dues nominacions, una com a principal i l'altra com a secundari, premi per en la segona nominació...

Ara bé, tot i ser una bona actriu, una dona guapa i una gran treballadora, sembla ser que li toca passar el calvari de les crítiques i comentaris pejoratius. Qui entri en algun fòrum cinèfil d'Internet veurà que menys "guapa", li diuen pràcticament de tot. N'hi ha que diuen que és per enveja, d'altres perquè senzillament cau malament, però molts per inèrcia... aquesta inèrcia tan nostra de menysprear a tots aquells que tenen èxit. L'any passat, sense anar gaire lluny, després de rebre l'Òscar l'actor Javier Bardem va haver de viure una campanya de desprestigi que -per sort, i gràcies a aparèixer poc en públic- va aconseguir aturar.

Penélope, però, no competeix sola. Diuen que el vot negre pot fer guanyar tant a Viola Davis com a Taraji P. Henson (les úniques representants negres en els apartats interpretatius d'aquesta edició). Per altra banda, Amy Adams sembla que cau molt bé a l'Acadèmia i està cantat que, més tard o més d'hora, guanyarà un Òscar. I per últim, Marisa Tomei, que segurament és la que més raons artístiques té per prendre-li el guardó a l'espanyola.

Sigui com sigui, Penélope encara té moltes oportunitats... N'hi ha que diuen que l'any tornarà a ser nominada, i fins i tot ho podria estar per partida doble: "Los abrazos rotos" i "Nine".

3 comentarios:

xesca dijo...

Pues lo ganó lo ganó, y yo que me alegro, porque pese a no gustarme mucho hasta que la vi en "Volver" y pese a no ser fan incondicional de Woody Allen, debo decir que a mi, me encantó la película y que ella está increíblemente bien. Oscar muy merecido. Felicidades

Anónimo dijo...

Os habéis dado cuenta de que Penélope posa casi igual que Sara en la foto de abajo??!!!!
Si es que al final esta chica va a tener el mismo glamour que la actriz-pintora de Hospitalet. Ya lo veréis!!

Anónimo dijo...

Te queremos Sara!!
Te queremos Pe!!